Ritt Traitteur

Klanten komen keer op keer terug

RITT is al sinds 1958 een begrip in regio Kerkrade. Overgrootopa en -oma Ritt begonnen zo’n 64 jaar geleden Slagerij RITT. Zij werkten met authentieke familierecepten die ze van vader op zoon doorgaven. Maurice Ritt is inmiddels de derde generatie en voegde aan het assortiment ook ambachtelijke kant-en-klaarproducten toe. Zo werd Slagerij RITT in 2010 Traiteur RITT. Ook bij PLUS Tim & Joyce Janssen kun je nu genieten van hun lekkernijen.

Gegarandeerde kwaliteit
Eerlijke en ambachtelijke producten zijn nog steeds de basis van hun recepten. Goede grondstoffen. Goede kwaliteit vlees. “Bij RITT vinden wij het belangrijk dat dieren op een eerlijke en gezonde manier worden grootgebracht. Ontbreekt het aan de juiste zorg en voeding dan wordt het vlees nooit mals.” Maurice kent zijn leveranciers heel goed. Het varkens- en rundvlees komt van kleine biologische boeren uit de Ardennen en het oer-Hollandse kippenvlees van Tante Door. “Allemaal gegarandeerde kwaliteit. En de liefde die wij in onze gerechten stoppen, proef je. Ik merk dat veel mensen kwaliteit meer waarderen. Zij hebben liever iets minder, maar wel dat het goed en lekker is.”

Klanten triggeren met verschillende varianten
Sinds 1,5 jaar levert Traiteur RITT bij PLUS op de Heerlerbaan. “Vleeswaren waaronder gebakken pastei in verschillende varianten zijn hardlopers. Ook kalfspastei of gebraden gehakt lusten de klanten van PLUS graag. En grillworst niet te vergeten. Wij zijn altijd bezig met het ontwikkelen van andere smaken. Mensen zijn snel uitgekeken op dingen, ook op eten. Dus proberen we de klanten te triggeren met verschillende varianten die steeds wisselen.” Daarnaast vind je bij PLUS ambachtelijke koude schotel, pastasalade en Limburgs zuurvlees van Traiteur RITT.

Waardering van je klanten
Het slagers- en traiteursvak is een mooi vak, maar het is hard werken, merkt Maurice op. “Zeker als je voor een groot publiek je producten maakt, gaat er veel werk in zitten. Dat komt nog eens extra doordat ambachtelijkheid bij ons altijd vooropstaat. Maar het is vooral mooi werk. De waardering van onze klanten vind ik fantastisch. En helemaal als ze dat onderstrepen door keer op keer terug te komen.”

Waarom nog zelf koken? Kies gewoon voor koude schotel, pastasalade of Limburgs zuurvlees van Traiteur RITT uit Kerkrade. Kijk wel uit dat je je vingers niet opeet. Of smul van kalfspastei, gebraden gehakt of gebakken pastei op je boterham. Lekker!

Verkrijgbaar bij

– PLUS Tim & Joyce Janssen Heerlerbaan