Hoeve ten Hove

“Gelukkig eten wij in Nederland, België en Duitsland graag friet”

Aardappelen, wie is er niet groot mee gebracht? De aardappelen van Jos Keijbets en familie zijn ook nog eens perfect geschikt om friet van te maken. Een lekkernij die wij Nederlanders over het algemeen maar wat graag eten. Jos teelt op familiebedrijf Hoeve Ten Hove in Voerendaal meer dan aardappelen. Ook uien, suikerbieten, tarwe en brouwgerst staan op de ruim 100 hectare grond.

Vanaf 2014 aan het roer
Jos is de derde generatie op Hoeve Ten Hove, de oudste carréboerderij van Nederland die stamt uit 1714. Zijn opa begon hier zijn boerenbedrijf in 1947. Jos’ vader nam het bedrijf over toen hij 18 jaar oud was, omdat zijn vader vroeg stierf. Jos is in het bedrijf gegroeid en trad in 2004 toe tot de maatschap. In 2014 nam hij het bedrijf over.

Ook lekker als puree of gekookte aardappel
Jos: “Het merk aardappelen is de Fontane. Een frietras. Een mooie grote aardappel die heel geschikt is om friet van te maken. Hij heeft een goede bakkwaliteit en is specifiek geselecteerd op kleur. Maar deze aardappel kan ook prima gegeten worden als puree of gekookte aardappel.”

Samenwerking met PLUS
Tijdens de coronapandemie was er geen vraag meer naar friet vanuit de horeca. Nadat Jurith, de vrouw van Jos, had geïnformeerd bij de PLUS-supermarkt in Voerendaal of zij aardappelen en uien wilden verkopen, ontstond er een samenwerking. “Ik vind het leuk dat mijn aardappelen en uien in de PLUS liggen en dat mensen ze herkennen als ze in de winkel zijn.” Maar voor de 1,5 miljoen aardappelen die hij jaarlijks uit de grond haalt, is hij aangewezen op contracten met een aantal frietfabrieken. “Gelukkig eten wij in Nederland, België en Duitsland graag friet.”

Mooie producten
Het werk op de boerderij wordt gedaan met familieleden. En dan vooral met John, de vader van Jos. Voor het oogsten huren zij loonwerkers in. “Ik ben blij dat ik zo’n mooie producten kan leveren waar veel aandacht aan besteed is.”

Aardappelen, wie is er niet groot mee gebracht? De aardappelen van familie Keijbets van Hoeve Ten Hove in Voerendaal zijn lekker als gekookte aardappel of puree, maar zijn ook perfect geschikt om friet van te maken. Een lekkernij die wij Nederlanders graag eten. Mmm…

Verkrijgbaar bij

– PLUS Tim & Joyce Janssen Voerendaal