Gademan Gelato

“Echt ijs met pure smaakbeleving”

Je hebt ijs én ijs van Gademan Ambachtelijke IJsmakerij. Dat verschil proef je. Want eigenaar Eric Gademan maakt ijs van vers fruit en voegt geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toe. Hij leerde het lekkerste ijs maken van niemand minder dan Italiaan Gigi Belfi in ijs- en lunchrestaurant La Veneziana in Heerlen. Ondanks zijn eigen succesvolle brasserie en ijssalon jaren later is Eric overgegaan op ijs maken voor bedrijven. Sinds 2 jaar is zijn ijs ook te koop bij PLUS Wetzels in Landgraaf.

Zoveel mogelijk lokaal samenwerken
Het ambacht straalt van de producten van Eric Gademan af. Wil jij aardbeienijs? Dan krijg je ijs van echte aardbeien. Zo geldt dat voor al zijn producten. “Wij gaan ‘s morgens naar de groothandel of de markt. Daar kopen we allerlei soorten fruit. Maar ook gaan we naar lokale fruitboeren waar we bijvoorbeeld bosvruchten, aardbeien en frambozen halen. In ons citroenijs verwerken we citroenen van de Amalfi-streek uit Italië. Zoveel mogelijk werken we samen met lokale leveranciers. Zo kopen wij de chocolade in Schimmert.”

IJs om je vingers bij af te likken
Eric houdt van experimenteren met smaken. Hij vindt zelf zijn combinaties witte chocolade met rozemarijn en ananas met basilicum met witte chocolade erg lekker. Maar niet iedereen zal dit beamen. Over smaak valt namelijk nog altijd niet te twisten. Ook niet over ijssmaak. Gademan Ambachtelijke IJsmakerij maakt gelukkig het meeste ijs om je vingers bij af te likken. Dat ijs vind je in hun eigen bekerlijn: Minus 14. Allemaal pure smaken van 1 vrucht. “PLUS Wetzels verkoopt 8 verschillende smaken. Ons ijs staat in onze eigen vrieskast. Een echte eyecatcher in de winkel. Naast de bekers hebben we ook literbakken met gemengde smaken. Denk aan: yoghurt amarena en salted caramel.”
Meer waardering voor ambachtelijke producten
Alhoewel velen op de prijzen letten, merkt Eric dat er ook steeds meer mensen voor gezond eten gaan. “Ze zijn kritischer op wat ze eten. Lezen meer het etiket op de verpakking en kiezen dan vaak voor een eerlijk, ambachtelijk product. En dat moedig ik alleen maar aan natuurlijk. Je bent met ons ijs verzekerd van echt ijs met pure smaakbeleving. In het aardbeienijs proef je bijvoorbeeld de pitjes. Wij werken niet met kunstmatige kleur- en smaakstoffen en ook niet met ingrediënten die het ijs langer houdbaar maken. Ons ijs wordt zeer gewaardeerd als ik de complimenten mag geloven die we keer op keer krijgen: goed, lekker en verzorgd. Daar doen wij het voor.”

Pure smaakbeleving. Dat ervaar je bij het eten van het ijs van Gademan Ambachtelijke IJsmakerij. Of je nu een liefhebber bent van citroen-, karamel-, vanilleijs of een andere smaak, je proeft het ambacht. Je gaat je vingers erbij aflikken. Beloofd.

Verkrijgbaar bij

– PLUS Wetzels