Bleijlevens

Steeds meer mensen waarderen kwaliteit

Als je een product lekker vindt, koop je het ook een tweede keer. Een open deur, maar niet alle producenten streven hiernaar. Zo lijkt het. Die gaan liever voor de goedkoopste optie. De worsten, vleeswaren, vlees in sausgerechten, soepen en salades van Bleijlevens uit Hoensbroek zijn ambachtelijk gemaakt. Daar blijf je van eten. Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Marcel Maas, mede-eigenaar weet het als geen ander. De slager/worstmaker staat geregeld zelf in de productiekeuken. “Ik vind het een machtig mooi vak. Dus ik werk graag in de productie. Maar dat is niet uit luxe, want ook wij hebben door personeelstekort soms geen andere keus.”

Zoveel mogelijk ingrediënten uit Limburg
Bleijlevens gaat altijd voor het beste product, nooit voor het goedkoopste. Ze proberen zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek te verwerken. “En als je het over de streek hebt dan pakken wij dat iets ruimer: Limburg, Brabant en Gelderland. Maar wat we kúnnen gebruiken uit Limburg doen we uiteraard. De specerijen komen van over de hele wereld.”

Geen grote massa
“Wij onderscheiden ons van grote fabrikanten die enorm veel kilo’s tegelijk maken. Zij hebben operators aan de machines staan om hun producten te maken, terwijl wij juist werken met vakmensen: slagers, worstmakers en koks.” Bij de meeste PLUS-winkels in Parkstad vind je traditionele en regionale producten van Bleijlevens: worsten en vleeswaren, soepen, vlees in sausgerechten en salades.

Goed gevulde saus
De recepten zijn allemaal geheim. Die liggen niet zomaar voor het oprapen. Het ene zuurvlees is het andere niet, zo laat Marcel weten. “Soms wat zuurder, soms wat zoeter. Dat is smaak. Je kunt het lekker vinden of niet. Wat wij echter belangrijk vinden is dat de saus hele stukjes mals vlees bevat en zichtbare stukken ui én dat de saus goed gevuld is. Daarin onderscheiden wij ons van een fabrieksproduct.”

Steeds meer mensen waarderen kwaliteit
Niet alleen eten de mensen thuis de ambachtelijke producten van Bleijlevens, nee ook grote organisaties zoals voetbalclubs en dierentuinen bestellen hun lekkernijen. “Het mooie is dat daar ook naar kwaliteit wordt gekeken en niet alleen naar de prijs. Fijn dat er steeds meer mensen kwaliteit waarderen.”

Wil jij echt lekker smullen? Kies dan de vleeswaren, vlees in sausgerechten, soepen en salades van Bleijlevens uit Hoensbroek. Hun slagers, worstmakers en koks maken iedere dag de lekkerste producten klaar. Speciaal voor jou. Van al dat lekkers blijf je eten.

Verkrijgbaar bij

– PLUS Winnubst
– PLUS Muijs
– PLUS Tim & Joyce Janssen
– PLUS Rosenboom
– PLUS Arts
– PLUS Linssen
– PLUS Schouteten