Bakkerij Voncken

“Speciaal voor onze rijstevlaai komen ze helemaal uit Amsterdam”

115 jaar ambachtelijkheid. Daar staat Bakkerij Voncken voor. Piroschka en Frans Voncken namen in 1993 de zaak over van de ouders van Frans. De vierde generatie bouwde de zaak uit tot 22 filialen. Je mag wel zeggen dat Voncken een grote bakkerij is in Zuid-Limburg met het hoofdfiliaal in Kerkrade. Bijzonder is dat zij nog op ambachtelijke manier produceren en bakken in speciale vloerovens.

De lijntjes zijn kort
Met ongeveer 300 personeelsleden zorgen ze 6 dagen per week voor de heerlijkste producten. In hun 22 filialen, maar ook bij PLUS-winkels in Parkstad. “Wij hebben een heel fijne samenwerking met PLUS. De lijntjes zijn kort. Daardoor is het ook mogelijk om snel te schakelen. Zijn sommige producten al midden op de dag uitverkocht bijvoorbeeld, leveren wij snel nieuwe. Daar is maar 1 telefoontje voor nodig.”

Veel ingrediënten uit de streek
Vers, ambachtelijk en het gebruik van veel grondstoffen uit de streek, daar staat de bakkerij om bekend. 3 ingrediënten die van Bakkerij Voncken een goede bakker én een fijne leverancier van PLUS maken. “Wij werken het liefst met Limburgse ingrediënten. Denk aan: kersen uit Noorbeek, speltmeel van de Kollenberg, onze eigen oerdesem. Dat waarderen onze klanten enorm.”

Voor rijstevlaai komen ze van ver
Iedere bakker heeft veel lekkers in zijn assortiment, maar er zijn altijd producten die eruit springen en die opvallend meer verkocht worden dan andere. Bij Bakkerij Voncken zijn dat de rijstevlaai, de linzenvlaai met abrikozenstukjes, schnittbroodjes en hun eigen Vonckelende broden. “Speciaal voor onze rijstevlaai komen zelfs mensen helemaal uit Amsterdam en Düsseldorf. Dat zegt wel wat natuurlijk. Naast deze hardlopers – die ook bij PLUS goed verkopen – gaat roggebrood extreem veel over de toonbank.” Naast brood, broodjes en gebak kun je ook andere lekkernijen van hen bij PLUS kopen. Wat denk je van chocolade spekken en pindarotsjes? Deze worden gemaakt in hun eigen Chocolaterie NOIR. “Als mensen genieten van onze producten dan maakt ons dat heel blij.”

 

Verse, ambachtelijke broden, broodjes, vlaaien, gebakjes en chocolade lekkernijen van Bakkerij Voncken uit Kerkrade zijn gemaakt van de beste Limburgse ingrediënten. Kun je geen keuze maken? Neem ze allemaal. Vandaag een vlaai, morgen een brood en overmorgen chocolade spekken.

Verkrijgbaar bij

– PLUS Winnubst
– PLUS Rosenboom
– PLUS Linssen
– PLUS Schouteten
– PLUS Wetzels
– PLUS Franssen